Nezih Tuncay (d. 1945, İstanbul - ö. 29 Haziran 2016, İstanbul), Türk televizyon ve sinema oyuncusu, tiyatrocu, seslendirme sanatçısı ve senarist.

1965 yılında Avni Dilligil Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başlayan Nezih Tuncay, Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Lale OraloğluTiyatrosu'nda çalışmasının ardından uzun süre Devekuşu Kabare (1 Nisan 1980) topluluğunda kaldı. Çalışmalarını tiyatro ile sınırlı tutmayan Tuncay, 1984 yılından itibaren kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. Aynı zamanda, seslendirme çalışmaları yapan sanatçının bir de senaryosu bulunmaktadır.

Filmografisi

  • Dünyanın En Güzel Kokusu - 2016
  • Deliha - 2014
  • Kınalı Kuzular: Üç Kardeş - 2007
  • Hakkını Helal Et - 2008
  • Yaprak Dökümü - 2006
  • Tutkunum Sana - 2006
  • Naciye'yi Kim Sevmez - 2005
  • Kayıt Dışı - 2005
  • Döngel Karhanesi - 2005
  • Kalbin Zamanı - 2004
  • Türkmen Düğünü - 2004
  • Ömerçip - 2003
  • Şarkılar Seni Söyler - 2003
  • Peki Olur Şekerim - 2003
  • Rus Gelin - 2002
  • Mahallenin Muhtarları - 1992
  • Portatif Hüseyin - 1991
  • Kaçamak - 1987
  • Dikenli Yol - 1986
  • Patron Duymasın - 1985
  • Kaptan - 1984

Nezih Tuncay

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Not: Yazılan yorumların sorumluluğu yazan kişiye aittir. Yazılan yorumlardan dolayı sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.